当前位置:首页 -初中英语试卷 - 初中一年级英语试题 - 正文*

初一英语优化训练五Unit5(A卷)

2014-5-11 0:22:04下载本试卷

初一英语优化训练五Unit 5(A)

Ⅰ.词汇(30分)

A.看图填词(10分)(图在教材中16页1题)

sister son  cousin grandfather mother aunt

B.圈出使用正确的单词(10分)

7.A:Do you have a television?

B:Yes,I(do,don't).

答案:do

8.(Do,Does) he have a soccer ball?

答案:Does

9.(Let,Let's) play tennis.

答案:Let's

10.Do(they,Peter) like computer game?

答案:they

11.He(isn't,doesn't) have a volleyball.

答案:doesn't

12.Does Mary have two(pencils case,pencil cases)?

答案:pencil cases

13.Can you bring your basketball(to,in) school?

答案:to

14.Where (is,are) these soccer balls?They are under the bed.

答案:are

15.Let(she,her) sit down.

答案:her

16.A:Let's play volleyball.

B:That(sound,sounds) good.

答案:sounds

C.根据句意填词完成句子(每空一词)(10 分)

17.What's that? That's a__________ __________.I can play baseball with it.

答案:baseball bat

18.My tennis __________ is there.It's under the bed.

答案:racket

19.I have many kinds of balls,__________ball,__________ and __________.

答案:soccer,volleyball,basketball

20.Do you have a__________?Yes,I do.I watch it every day.

答案:television

21.There's a __________ on the desk.Jane is playing __________ __________.

答案:computer,computer games

Ⅱ.单项选择(10分)

22.A:__________ he have a pencil?

B:Yes,he __________.

A.Does;is

B.Does;does

C.Do;do

D.Do;is

答案:B

23.I don't have __________ eraser.She __________ one.

A.a;has

B.a;have

C.an;has

D.an;have

答案:C

24.There __________ many books in the bookcase.

A.have

B.has

C.are

D.is

答案:C

25.A:Does she like China?

B:__________.

A.Yes,she is

B.No,she isn't

C.Yes,she does

D.No,she don't

答案:C

26.A:Let's go and play soccer.

B:__________.

A.All right

B.That's all right

C.That's right

D.Right

答案:A

27.I think they __________ a brother.

A.is there

B.have

C.does

D.has

答案:B

28.A:__________?

B:Yes,I do.

A.Can you have a ball

B.Are you have a ball

C.Do you like oranges

D.Has you a book

答案:C

29.On the teacher's desk,__________some flowers.

A.has

B.have

C.there is

D.there are

答案:D

30.More girls __________ apples in their hands.

A.have

B.are

C.there is

D.there are

答案:A

31.Do you have __________aunt?

A.a

B.an

C./

D.many

答案:B

Ⅲ.情景交际(20分)

A.重新排列下列句子顺序(10分)

32.Let's play baseball.

33.Do you have a soccer ball?

34.That sounds good.

35.I don't have a tennis rocket.

36.Well,let's play tennis.

37.Yes,I have.

38.Let's play soccer.

39.I don't have a baseball.

排列顺序: 3239363533373834

B.根据情景完成对话(10分)

A:Excuse me,Tom. 40   you 41   a soccer ball?

B:Sorry,I  42 .

A:Do you think Sally  43  one?

B:I think she  44  one.You can ask  45 .

A:Sally, 46   play soccer.

B:I  47   48  a soccer ball.I have volleyball.Let's play.

A:That  49  good.

答案:40.Do 41.have 42.don't 43.have 44.has 45.her 46.Let's 47.don't 48.have 49.sounds

Ⅳ.完成句子(20分)

A.按要求完成句子(10分)

50.have,I,a,don't,bat,baseball.(连词成句)

_____________________

答案:I don't have a baseball bat.

51.They have many friends.(变为一般疑问句)

_____________________

答案:Do they have many friends?

52.We don't have a bag.(变为肯定句)

_____________________

答案:We have a bag.

53.We play soccer.(变为祈使句)

_____________________

答案:Let's play soccer.

54.These tennis rackets are onthe chair.(就划线部分提问)

_____________________

答案:Where are these tennis racket?

B.根据汉语意思完成句子,每空一词(10分)

55.你朋友有网球拍吗?

__________ your friends __________ tennis rackets?

答案:Do,have

56.他的妹妹没有双肩挎包。

His __________ __________have a backpack.

答案:sister,doesn't

57.她有个大的运动集锦吗?

Does she __________ a great sports__________?

答案:have,collection

58.他仅在电视上观看它们。

He only__________ __________ on television.

答案:watch them

59.Tony有五个篮球。

Tony __________ five __________.

答案:has,basketballs

Ⅴ.阅读理解(10分)

My name is Tony.I am 12 years old.I can speak English and a little Chinese.I like computer and football.I have a sister.Her name is Stella.She is 13.She doesn't like football.She has 70 tennis rackets.She can swim.

60.Tony is a 12-year-old boy.

答案:T

61.Tony can speak Chinese.

答案:T

62.Tony likes football and volleyball.

答案:F

63.Stella is a boy,too.

答案:F

64.Stella likes sports.

答案:T

Ⅵ.书面表达(10分)

根据表格,写出Tom的运动集锦。

Tennis rackets

70

basketballs

39

baseballs

79

Soccer balls

46

volleyballs

32

答案:参考例文:

Tom has a great sports collection.He has 70 tennis rackets,39 basketballs,and 79 baseballs.He has 46 soccer balls and 32 volleyballs.